Alt for mange digitale løsninger ender i ’skraldespanden’, budgetter løber løbsk eller brugerne kan slet ikke se værdien eller meningen med det digitale produkt. Her er 10 gode råd til, hvordan du kommer godt fra start – og styrer det digitale produkt helt i mål.
Godt begyndt er halvt fuldendt. Derfor er det så vigtigt, at de indledende strækøvelser til udviklingen af det digitale produkt fylder forholdsvis meget, så du kan gøre det ordentligt – og grundigt fra start. For ellers er det digitale produkt dømt til hjørne – og du investerer både din værdifulde tid – og penge – forkert.
Skal du i gang med at udvikle et digitalt produkt, så tag først og fremmest udgangspunkt i brugerens erfaringer og behov. Fra start betyder det ikke så meget (som i faktisk slet ikke), hvad DU ønsker dit digitale produkt skal ende ud i. Det handler til gengæld om, at du kan være lydhør og LYTTE, hvor det er skoen trykker hos de, der kommer til at bruge det digitale produkt og hvilke behov de har.
Du skal sikre, at brugeren er motiveret og har tillid til, at du varetager deres behov. Fremfor dine egne. På den måde er implementering af det digitale produkt allerede halvt fuldendt. Og du vil gerne dit digitale produkt bliver en succes, ikke?
Så inden du overhovedet går i gang med at skrive det første stykke kode, får du her 10 gode råd, du kan skrive dig bag øret. Du kan også finde dem på tryk og printe ud.
Hent gratis guide: Fra bla bla til SLAM BAM! Digitale produkter på 3 måneder
”Vi, i administrationen, har arbejdet med ’systemet’ i 5 måneder og er godt i gang. Nu er det vores brugere, som skal hjælpe os med at videreudvikle og løbende give feedback, så platformen og det digitale fællesskab kan opnå den ønskede flyvehøjde. Ting tager tid, men vi har tillid til at gevinsten er inden for rækkevidde.” – Ane Storm Ry, CEO Storm House of Six Sigma
Læs case – House of Six Sigma: Digital uddannelsesplatform og community gennem co-creation
I Zispa arbejder vi ofte med designprocesser (design thinking). Her sætter vi i første omgang fokus på brugeren og hvad der er vigtigt for dem. Det gør vi bl.a. gennem observation, interviews og data. Derfra definerer vi behov, viden og indsigt og brainstormer og idégenerer på løsninger. Alt er tilladt! Til slut bygger vi en prototype/model på en eller flere af idéerne, som forklarer, men ikke nødvendigvis viser alle funktioner. Modellen testes, går live og vi får feedback fra brugere, som vi kan arbejde videre med.
Har du spørgsmål til udvikling af digitale produkter eller vil du gerne vide mere, så kontakt os på tlf. 76131445 eller skriv til os på info@zispa.dk. Vi hører gerne fra dig.