Læg dine data i privat sky og få evigt solskin

600 477 Zispa IT-teknologi, samarbejde og vidensdeling for virksomheder

Læg dine data i privat sky og få evigt solskin

Mærsk blev sendt til tælling, da de 27. juni 2017 blev ramt af et hackerangreb. It-systemerne på flere lokationer både globalt og nationalt samt forskellige forretningsenheder gik ned. Og som alle it-eksperter ville sige: Backup, backup og backup…

Når it-systemer går ned, af den ene eller anden årsag, så er hurtig oppe-tid og genetablering mange penge – og menneskelige ressourcer – værd.

Det ved de især hos Zispa i Vejen. Med et udbygget og fornyet ’dual site’ (ekstra datadriftscenter) sikrer Zispa deres kunder, store som små, en stabil og optimal drift. Og nu med en tidobling af hastigheden. Første del af driftscenteret kører allerede – anden del forventes klar her i efteråret 2017.

– Hvor mange virksomheder køber hosting til opbevaring af deres data i offentlige sky-tjenester – og er glade for det – så ved de færreste nok ikke helt præcis, hvor deres data ligger – rent fysisk. Hvis der sker nedbrud hos en ’anonym sky-tjeneste; hvem ringer du så til og kan forvente hurtig service?, udtaler Johnni Sørensen fra Zispa.

Johnni Sørensen er partner og teknisk ansvarlig hos Zispa og lægger i øjeblikket sidste hånd på det optimerede dual site – kun et stenkast fra hovedkontoret i Vejen.

INFOGRAFIK: Virksomhedens data i privat eller offentlig sky?

Private skyer sikrer dig fuld kontrol over dine data

Vælger du at lægge dine data i en privat sky, har du fuld kontrol over data i forhold til offentlige skyer. Men det kommer selvfølgelig helt andet på behovet for den enkelte virksomhed og typen af data, siger Johnni Sørensen, – og for rigtig mange brugere af fx Dropbox fungerer det fint.

– Vi vil bare gerne tilbyde vores eksisterende og nye kunder cremen af cremen inden for hosting og derfor har vi investeret i det nyeste, bedste og hurtigste udstyr. Hvor typiske hosting-sites tester udstyret hver anden eller tredje måned, så tester vi en gang i ugen.

For den teknisk interesserede betyder det, at den traditionelle disk-teknologi udskiftes med helt nyt ’AllFlash-datalagring’.

– Den store investering i det nye udstyr – og det ekstra driftscenter – sikrer os og kunderne langt hurtigere ’oppe-tid’. Skulle uheldet ske, at den ene bygning brænder ned, så kan vi stadig holde kunderne i drift uden tab af data. Samtidig fylder de nye servere mindre og mindsker derved yderligere belastning af miljøet.

Derfor bør du sikre dine data – også selvom du ikke er Mærsk

Fordelen for en virksomhed at få data ’hosted’ er, at virksomheden sparer både tid, penge og menneskelige ressourcer. At vedligeholde og sikre data kræver både en stor investering og mandskab for en virksomhed.

– Fra et strategisk synspunkt kan det godt betale sig for især de mindre virksomheder, som ikke har en hel IT-afdeling eller har knappe ressourcer internt. Med en cloud-løsning betaler virksomheden kun for datamængden og slipper til gengæld for vedligehold og overvågning døgnet rundt, fortsætter Johnni Sørensen.

– Uanset størrelsen på virksomheden, så kan servernedbrud betyde driftsstop – og dermed tab for virksomheden. Både for store og små. De første af vores kunder har allerede sikret deres data i den private sky hos os, så de kan sove trygt om natten, slutter Johnni Sørensen

Læs mere: It-nedbrudet hos Mærsk koster mellem 1,3 til 1,9 mia

Har du spørgsmål til Zispas private cloud-løsning eller ønsker mere information, så kontakt Johnni Sørensen på tlf. 7613 1445 eller jds@zispa.dk.