fbpx

Herning Kommune bruger FiLR – fordi sikkerheden og fleksibiliteten for brugerne er vigtigst

150 150 Zispa IT-teknologi, samarbejde og vidensdeling for virksomheder

 

Herning Kommune

Foto: Herning Kommune

Det kræver i særdeles høj grad noget af sikkerheden, når det gælder meget personfølsomme oplysninger fra og til brugerne i kommunen. Forestil dig ramaskriget, hvis dit CPR-nr og din journal røg i de meget forkerte hænder…Kan du se det for dig?

Zispa har taget en snak med Mikael Korsgaard Jensen, Server Manager hos Herning Kommune om krav og udfordringer til it-systemer, når det gælder offentlige organisationer. Og især SIKKERHEDEN.

En sikker fildelingsløsning?

Herning Kommune ledte efter en sikker fildelingsløsning og ville IKKE  gå på kompromis med sikkerheden, så derfor implementerer Mikael nu FilR fra Novell til at håndtere dokument- og fildelinger. Som han siger: ”Der findes billigere (og gratis) alternativer såsom Dropbox og CloudStorage, men selvom disse gratis fildelingservices fungerer rigtig godt for mange, så har Herning Kommune valgt sikkerheden frem for prisen”.

”Filr feels like Dropbox, but acts like Fort Knox”

Giv dine brugere den rigtige sikkerhed

”Hvorfor har du valgt FiLR, som er en lidt dyrere løsning end de andre gratis løsninger?”

”I de gratis fildelingservices kan du ikke være 100 % sikker på, at dine filer er beskyttede, da al data ligger i Skyen. Med FiLR har du stadig kontrollen over dine data, da de ligger i eget (eller it-leverandørens) datacenter. Ved at bruge FiLR har Herning Kommune det fulde ansvar og kontrol over brugernes oplysninger. Og det er da rart og betryggende at vide…”

Mikael fortæller også, at der også er andre (skrappere) krav omkring IT-applikationer og det offentlige, når det gælder behandling af personfølsomme oplysninger. Herning Kommune har efter test af FiLR (Proof of Concept) planer om at implementere FiLR til brug i hele kommunen.

Mange medarbejdere i kommunen – mange muligheder med FiLR

I første omgang udruller Hernings Kommune FiLR til 400 brugere i kommunen og løsningen prøves i første omgang af hos kommunens byråd. Medarbejderne udveksler dokumenter med forskellige leverandører – både internt og eksternt og på tværgående projekter.

–          Sagsbehandlere har behov for at udveksle dokumenter, hvor de kan sikre borgernes personfølsomme oplysninger, når de samarbejder på tværs af de offentlige myndigheder.

–          Forvaltninger, som samarbejder på tværs i forskellige projekter, kan oprette og dele dokumenter via FiLR – helt uafhængigt af it-afdelingen, som også sparer tiden på oprydningen, når et givent projekt er slut. Med FiLR kan oprydningen automatiseres – og it-afdelingen bruge sine ressourcer på mere værdiskabende opgaver end oprydning…

–          Byrådets politikere samarbejder på tværs i udvalg og har brug for at udveksle fortrolige dokumenter til det politiske arbejde.

Herning Kommune har også valgt FiLR, fordi de kan bevare al data – og dermed er det en billigere løsning end hvis al data skulle flyttes til ekstern lagerplads.

En udgift for kommunen opvejes af gevinsten

Det er ofte et spørgsmål om penge – og især hvad skattekronerne bruges til. Men overvej lige, hvad der her er vigtigst udgiften – eller gevinsten?

“Hvad har været det afgørende for at vælge netop FiLR?”

Det koster selvfølgelig lidt mere for drift/virtuelle applikationer samt licenser sammenlignet med fx Dropbox, som er gratis. Men det samlede regnestykke, når du lægger fordelene ved at bruge FiLR sammen – så er gevinsten meget mere værd”.

For Herning Kommune tilfalder gevinsten ved at bruge FiLR i sidste ende slutborgeren – og dermed sparer du indirekte skattekroner.

Med FiLR får du:

–          Sikkerhed

–          Fleksibilitet

–          Nemmere ved at dele viden

–          Lettere arbejdsprocesser

Og det giver en bedre service og effektivitet for kommunens borgere.

Derfor anbefaler Mikael dig at bruge FiLR

Mikael anbefaler FiLR: ”Den tekniske implementering er meget nem – og tiden du bruger på udrulning af de virtuelle applikationer og køre konfiguration tager max ½ dag”.

Når FiLR så er rullet ud starter det virkelige arbejde, at uddanne alle kommunens superbrugere og videre til den enkelte bruger – men også det er simpelt. For som vi hos Zispa siger: ”It-værktøjer skal være simple, enkle og effektive, så det giver mening og værdi for ALLE.”

Du kan se mere om FiLR her

Og hvis du vil se og læse mere om, hvordan en dansk virksomhed bruger FiLR, så klik her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.