fbpx

En antropolog, en sydjysk handelsby og IT-teknologi

En antropolog, en sydjysk handelsby og IT-teknologi

600 315 Zispa IT-teknologi, samarbejde og vidensdeling for virksomheder

En antropolog, en sydjysk handelsby og IT-teknologi

I Zispa arbejder vi med IT-teknologi – til gavn for mennesker. En antropolog undersøger mennesker – og hvorfor de gør, tænker og føler, som de gør. De to områder vil vi gerne forbinde. Et mini-projekt om detailhandlen i Vejen er omdrejningspunktet. Vi tager derfor de akademiske briller på og byder velkommen til Linette Holst.

Linette er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet og fra 1.12.18 sidder hun hos Zispa. Her vil Linette de næste par måneder analysere detailhandelen i Vejen by. Linette skal bl.a. undersøge og blive klogere på de handlendes overvejelser og adfærd i forbindelse med indkøb/shopping.

Linette skal i løbet af de næste par måneder:

  • indsamle viden om detailhandel og de handlende i Vejen
  • lave spørgeskema og interviewguide til både butikker og handlende
  • analysere og udvikle redskaber til videre brug

Det er et vigtigt projekt, vi går i gang med. Vi når nok ikke at undersøge det hele på så kort tid; men et godt stykke. Jeg synes, det er rigtig interessant, hvordan fx teknologi kan løse udfordringer for mennesker – i den virkelighed, de har. Og så er projektet meget relevant for ikke kun Vejen, men også andre mindre danske handelsbyer.” – Linette Holst, antropolog

Linette deler ud af sin viden og de erfaringer, hun gør, undervejs. Hvad resultaterne bliver – og hvad der videre skal ske, det afslører vi senere.

Følg Zispa på Facebook og LinkedIn

Hvem er Linette Holst?

Linette er 26 år og uddannet antropolog fra Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. skrev speciale hos Velux. Linette har især fokus på organisationsudvikling, ledelse og design (produktudvikling og innovation).

Linette har netop købt hus med sin kæreste i Tørring, hvor hun også oprindeligt er fra. Linette holder meget af at rejse (har bl.a. været i Indien, Marokko og Australien). Næste tur håber hun går til Vietnam.

Vil du vide mere? Så spørg Linette eller følg hende på LinkedIn

Hvad er antropologi?

Antropologi er læren om mennesket i bred forstand. Der skelnes ofte mellem antropologi, der studerer kultur, sociale strukturer m.m. og biologisk antropologi/fysisk antropologi, der bl.a. studerer menneskehedens biologiske udvikling. (Kilde: Wikipedia)